Isabellah tipsar

Foto: Deca Text & Bild

Svenska löpares ambassadör Isabellah Andersson delar med sig av sitt liv som löpare, sina målsättningar och tankar om träning och tävling – både för dig som precis har börjat springa och för dig som kommit längre i din löpträning.


De Andersonska perspektiven på löpträning och graviditet

Isabellah och Lars Andersson väntar sitt andra barn, till våren är det dags. Det är många blivande mammor som funderar kring hur de kan tänka och agera kring sin träning under graviditeten och efter att barnet kommit. Därför hörde vi oss för med Isabellah och Lars kring deras erfarenheter och tankar som de vill förmedla till alla som är intresserade eller befinner sig i en liknande situation.

Läs mer »

En förlossning är tuffare än en mara

Vi ser dem överallt. Mammorna som presterar på löparbanor och på lopp på landsväg – Isabellah Andersson, Kajsa Berg, Sanna Kallur och Elin Westerlund är bara några exempel. Finns det något kring graviditet och förlossning som ger extra styrka efter att familjen blivit större? Vi hörde oss för med maratonlöparen Isabellah Andersson och hennes man och tränare Lars om frågan. De väntar sitt andra barn till våren.

Läs mer »

Isabellahs tips: Ta med dig barnen ut på rundan

Stillasittandet bland barn och ungdomar är en ständigt aktuell fråga, precis som frågan om att få familjelivet att gå ihop med träning. Svenska löpares ambassadör Isabellah Andersson menar att det ligger på de vuxnas ansvar att uppmuntra barn att röra på sig. Hennes tips är att familjen tränar tillsammans.

Läs mer »

Tillämpa kunskaperna som finns

Elitsatsande kvinnor upplever ofta att mensen påverkas under tränings- och tävlingsperioder, och att prestationerna samtidigt påverkas av var man befinner sig i cykeln. Vi pratade med Isabellah Andersson och hennes man och tränare Lars om frågan och deras budskap är tydligt – det gäller att lära känna sin kropp, anpassa träning och tävling, våga prata om frågan och tillämpa den kunskap som finns.

Läs mer »

Isabellah har alla tankar på loppet

Det finns många teorier om hur man ska ladda inför ett maratonlopp, speciellt när det kommer till mat. Vad ska man äta och när ska man äta för att få bästa möjliga förutsättningar? På den frågan finns det lika många svar som det finns löpare.

Läs mer »

Skorna är absolut viktigast för Isabellah

För en löpare har utrustningen blivit viktigare de senaste åren och intresset för att klä sig rätt när man springer har blivit större. Svenska löpares ambassadör Isabellah Andersson tänker mycket på vilka skor och vilka kläder hon springer i.

Läs mer »

Film: Isabellahs tips till nybörjare

Alla kan springa – det spelar ingen roll om du är 5 eller 90 år. Börja sakta, sätt upp delmål och hitta en träningskompis. Här ger Isabellah Anderssons några tips till den som vill börja springa.

Läs mer »

Isabellahs tips inför nya löparåret

Nytt år innebär för många att man sätter upp nya mål för sin träning. Kanske vill man sänka sitt personbästa på milen, ge sig på att springa en Marathon eller helt enkelt börja ta sig ut i löparspåren. Svenska löpares ambassadör Isabellah Andersson menar att det är viktigt att man sätter upp realistiska mål.

Läs mer »

Planering är A och O för Isabellah

Som ambassadör för Svenska löpare delar Isabellah gärna med sig av tips på hur man kan lägga upp sin löpträning under vinterhalvåret och berättar också om varför hon tillbringar stora delar av året i Kenya.

Läs mer »