Prestera Mera

Prestera Mera är en blogg och en podcast som drivs av Tommy Ivarsson och Simon Gustavsson. Tommy och Simon driver även Umara, som är Svensk Friidrotts samarbetspartner för sportdryck. Här på Svenska Löpare kommer vi publicera ett urval av artiklarna.

Inläggen syftar till att ge dig som idrottare mer kunskap – kunskap som är både lättsam och spännande där fokus ligger i att du ska få med dig minst en ny, inspirerande och förhoppningsvis nyttig lärdom från varje artikel.

Lyssna på alla avsnitt i Podcasten

Läs mer om Prestera Mera och Umara.


Foam rolling för prestation

Self Myofascial Release (SMR, eller SMFR) är vanligt förekommande inom både lagsport, styrke- och konditionsidrotter. Vanligaste redskapet är en foam roller vilket i princip är en plastcylinder täckt med ett lager skum som gör foam rollern mer eller mindre mjuk beroende på skummets densitet. Det finns även varianter av detta där rullar även görs i hårdare frigolitliknande material, samt de klassiska brödkavlarna och hemmagjorda rullarna i alla möjliga olika material.

Läs mer »

Magproblem – varför det uppstår och hur du undviker det!

Magbekymmer är en av de stora bovarna till utebliven prestation inom många idrotter. I olika rapporter visar det sig att så många som 70% (till och med 90% i vissa studier) av alla konditionsidrottare upplever det i olika grad. Vanligast är symptomen hos löpare är allt från illamående och kräkningar till magknip och diarré.

Läs mer »