Varför springer folk?

sverigepåfötterinstaHär samlas samtal med löpare – med olika bakgrund, ambitionsnivå och drömmar. För vissa är målet att komma i form, för andra står det allra första loppet för dörren. Samtidigt funderar andra på hur de kan toppa formen till nästa viktiga tävling eller hur de kan nå sina största löpardrömmar.


Nyheter väntar kring ASICS Stockholm Marathon

I morgon den 2 juni avgörs ASICS Stockholm Marathon för 39:e gången. Perfekt löparväder väntas och årets lopp kommer att ha en lite ny bansträckning, en bana som är unik för just 2017. Men det är inte bara det som är nytt med årets och framtidens lopp. Läs mer om utvecklingen här.

Läs mer »

Lilla Sportspegeln hälsar på unga löpare som laddar för Lilla Varvet!

Lilla Sportspegeln har rest till Finspång för att träffa en löpargrupp där, som tränar inför Lilla Varvet – en av Göteborgsvarvets alla lopp. Journalisten Niklas Andersson hänger med på träningen och pratar med gruppen om hur de tränar och vad de har för taktik för loppet. Programmet sänds den 4/5 kl 18.30 i Barnkanalen.

Läs mer »

”Ett startskott för mig”

Sex personer som alla har sin egen relation till motion och träning utgör Atea Winners. Vissa har tränat mer, andra mindre – alla med målet att dem den 15 juni ska springa en mil runt Riddarfjärden i Stockholm när STHLM 10 med SM-milen avgörs.

Läs mer »

Efter den framgångsrika hösten vill Fougberg leda det svenska laget mot NM-guld

Text & Bild
Charlotta Fougberg ser mycket fram emot helgens terräng-NM i norska Kristiansand. Efter problemen med ett brutet revben i somras ställde hon tidigt in siktet på att satsa på en ordentlig terrängsäsong, och efter framgångarna i Rosa Bandet-loppet och terräng-SM vänder hon nu blickarna mot de nordiska mästerskapen och förhoppningsvis också ett EM om någon månad.

Läs mer »

Tre procent funkade för Magnus

I våras sedan tyckte han att löpning var pest och pina. Nu springer han tuffa lopp och letar nya utmaningar till nästa år. Magnus Stenbenke har på ett halvår gjort en enorm resa med sig själv som fått både innebandykompisarna att imponeras och kolesterolvärdet att sjunka. Och det hela började med tre procent. Här berättar han om sin resa.

Läs mer »

Nu tar Emelie på sig landslagströjan

Emelie Forsberg är världskändis i bergslöparvärlden men okänd inom friidrotten. I helgen tar hon för första gången på sig Svensk Friidrotts landslagströja vid VM i ultratraillöpning i Portugal. Men hon tonar ner förväntningarna på sig själv. -Det kommer att bli väldigt svårt att vinna den här gången, Jag är inte optimalt förberedd och jag har […]

Läs mer »

Varför springer du, Erika?

Erika Bergentz är den före detta banlöparen som under senare år har tagit upp löpningen igen och nu är en av landets bästa veteranlöpare. Här berättar hon varför hon springer.

Läs mer »