Årets terränglöpningskonferens: Lär av topptränare, skidåkare och forskare

Är du löptränare eller löpare som vill lära dig mer och inspireras av andra med samma intresse? Då ska du inte missa den femte upplagan av Cross Country Running Conference, som arrangeras fredagen den 27 september på Bosön, i samband med Lidingöloppet.

Konferensen har under flera år dragit intressanta talare och har i syfte att dela kunskap kring och stärka konditionsträning och löpning inom idrotten. Förra året var världs- och europamästaren på 800 meter Adam Kszczot, Polen, på plats och i år är ingen mindre än skidskyttevärldens Wolfgang Pichler en av talarna. Han kommer att prata om vägen från ung aktiv till internationell elit.

I tillägg kommer Per Nilsson, tränare på Skidgymnasiet i Sollefteå där såväl Ebba Andersson som Frida Karlsson har stakat ut vägen för sina skidkarriärer. Frida Karlsson gör honom sällskap och berättar om sina resa. Under konferensen talar även Michael Svensson, VM-semifinalist på 1500m 1991 och nu lektor vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering på Umeå Universitet, om kost och återhämtning och Ulf Friberg, ansvarig för Prestationscentrum medel/långdistanslöpning på Svensk Friidrott, pratar om träningen under de viktiga åren för ungdomar.

Det finns även möjlighet att vara med på en avslutande middag och att boka boende genom konferensen. Läs mer om program och anmälan i inbjudan

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper