Atea Winners: STHLM10 blir Daniels första lopp någonsin

Daniel Ehnhage är en av sju Atea Winners 2018. Samtliga har fått en personlig tränare som ska hjälpa dem att bli redo inför STHLM10 14 juni.

Daniel Ehnhage var som yngre på en hög nivå inom bollsporter och använde träningen som ett instrument för att bli bättre och bättre. Men nu när han blivit äldre har ett löparknä stått i vägen för att kunna träna kontinuerligt. Därför sökte han sig till Atea Winners. Den 14 juni gör han sitt första lopp i livet när det är dags för STHLM10.

– Det har känts bra under våren. Jag och min personlige tränare Erik Blomberg har haft några gemensamma löppass och gjort upp en träningsplan. Vi har jobbat med att få upp antalet träningstillfällen. Vi började lugnt med kortare sträckor för att bygga upp kroppen, och har sedan utökat med längre sträckor och intervallträning. Jag kör ungefär fyra pass i veckan, säger han.

– Jag har haft lite fortsatta problem med knäet så har fått lite behandling under våren. Men det har blivit bättre. Jag är väldigt nöjd att jag tagit itu med det här. Mitt mål är att få vara skadefri, ha kul på loppet och springa på så bra tid som möjligt, säger Daniel.

Daniel berättar om vad träningen betyder för honom.

– Det betyder extremt mycket. Med ett intensivt jobb och småbarn är det tillfredsställande att kunna använda träningen som avslappning.

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper