Atea Winners: ”Min stroke blev ett wake up-call”

Jimmy Cissig ville ta tag i träningen efter stroken i höstas.

Jimmy Cissig hade inte motionerat på tio år, inte tagit ett löpsteg. Men en stroke i höstas fick honom att tänka om. Nu är han en av sju Atea Winners 2018.
– Det blev ett wake up-call. Jag såg detta som en chans att förändra och ta tag i motionen. Har motionerat mycket tidigare i mitt liv men inte alls de senaste tio åren. Nu fanns det inga ursäkter kvar, säger Jimmy.
I drygt två månader har Jimmy fått hjälp av löparcoachen Magnus Erixon från Mölndals AIK för att komma igång med löpningen.
– Det har gått jättebra, han har varit väldigt engagerad. Det märks att han brinner för löpning, lägger ner mycket egen tid. En härlig personlighet som ger mycket inspiration. Det har fungerat klockrent.
I och med att Jimmy mer eller mindre har börjat från noll har träningsupplägget gått från att varva löpning med promenad första veckorna, till att sedan väva in löpstyrka, stretching och olika intervaller.
– Utvecklingen är jättestor. Jag har gått ner i vikt och snabbt ökat i min löparkapacitet. Från inget alls till att kunna springa 6-7 km.
På torsdagen är det dags för STHLM10, ett lopp på 10km som har start och mål på Kungsholmen.
– Det ska bli skitkul. Har pratat med dem som sprungit förut och de säger att det är en fantastisk tillställning och löpsträcka. Min målsättning är att jogga runt och inte gå. Har inget tidsmål utan det här är mer ett delmål i min ambition att få in löpning i vardagen, säger Jimmy.