Spring i grupp och bli en bättre löpare

Vill du utveckla din löpning och ta den till en ny nivå kan löpargrupper vara rätt väg. Många friidrottsföreningar erbjuder löpargrupper och motionsträning i olika nivåer och om du engagerar dig som ledare kan du även ta del av de ledar- och tränarutbildningar som friidrotten håller.

Många löpare i Sverige tillhör idag inte någon friidrottsförening. De flesta motionärer bedriver sin träning och tävling helt själva, långt ifrån en organiserad klubbverksamhet. Men att löpträna i en grupp är trevligt, socialt och givande för utvecklingen av din löpning.

Vill du gå med i en löpargrupp så kan du enkelt söka efter en grupp nära dig här. Du kan också kontakta din närmsta friidrottsförening eller något av de många motionsloppen som också har löpargrupper, och höra hur det ser ut där.

Hur drar man igång en löpargrupp?

Är du nyfiken på att starta upp en egen grupp eller förening? Det är enklare än många tror och genom att ha en förningen kan ni också ta del av många av de fördelar det innebär att vara en del av idrottsrörelsen. Mer om hur det går till kan ni läsa om här och genom att höra av sig till Svensk Friidrott kan ni sen också ta del av råd och tips kring löpargrupper.

Utbildningar för föreningarnas ledare och tränare

Hur lägger man upp träningen för nybörjare eller för rutinerade motionärer som vill ta ett steg till i utvecklingen? Hur utformar man en övergripande träningsplan eller ett detaljerat träningsprogram? Det är några av de frågor som våra utbildningar för löpledare och löptränare ger svar på. Utbildningarna är uppbyggda i två steg och den första, Löpledare, genomförs lokalt ute i landet av friidrottens utvecklingscentrum och den andra, Löptränare, genomförs centralt av Svensk Friidrott. Mer om utbildningarna hittar du här på friidrott.se.

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper