En löparklubb där gränser suddas ut!

 

Hej!    

Jag heter Jonatan och är ordförande i LK Gränslöst. Vad kul att vi fick möjlighet att dela med oss lite av vilka vi är och vad löpning betyder för oss här på Svenska Löpare.

Vi i LK Gränslöst vill vara en löparklubb där gränser suddas ut! För oss innebär det att du är välkommen till vår klubb oavsett var i landet du bor, hur gammal du är, vilken kultur du tillhör och vilken ambitionsnivå du har med din löpning. Vi vill vara en löparklubb där gemenskapen kring löpningen står i centrum, där det är viktigare att ha roligt tillsammans än att prestera resultat.

LK Gränslöst bildades hösten 2015 efter att ett gäng löpare som tidigare sprungit tillsammans ville återförenas. Av olika anledningar hade vi spridits ut rent geografiskt och kände ett behov av att forma något som kunde hålla vårt gemensamma löpintresse vid liv. Vi saknade också möjligheten att kunna delta under samma flagg vid tävlingar och bestämde oss därför för att bilda en förening. Resultatet blev grundandet av LK Gränslöst.

Vi har växt så sakteliga med åren men är fortfarande en ganska liten förening som idag har ca 100 medlemmar från olika delar av Sverige. Vårt syfte är inte att klubben ska bli så framgångsrik som möjligt utan fokus ligger på att dela och sprida den glädje och gemenskap som vi tillsammans har i löpningen.

Något som vi under åren upptäckt genererar en stor portion löparglädje och som vi därför valt att satsa lite extra på som klubb är att delta i olika stafetter runt om i vårt land. Vår erfarenhet är att deltagandet i just stafetter har en förmåga att toppa den redan befintliga löparglädjen eftersom hela upplevelsen för de som är involverade blir till en kollektiv insats. Att delta i stafetter är dessutom ett gyllene tillfälle för oss som medlemmar i klubben att komma samman, besöka varandra, upptäcka nya miljöer att springa i och umgås även utanför löpningen.

En av årets höjdpunkt för oss i LK Gränslöst är när vi i juli varje sommar får möjlighet att arrangera tre härliga sommarlopp på vackra Närkeslätten utanför Örebro:

Semesterhalvmaran 21 km , Sommarmilen 10 km och Solruset.

Kombinationen av att tillsammans få planera och arrangera dessa lopp och samtidigt bjuda våra deltagare på en riktigt härlig löpupplevelse bland Närkeslättens sädesfält en solig sommarkväll är svårslagen. Om du befinner dig i närheten av Örebro den 18 juli så tveka inte att titta förbi, vi utlovar en härlig löpupplevelse fyllt av löparglädje för stora och små!

Med dessa ord tackar jag för mig! Nästa vecka kommer min klubbkompis Patrik att blogga lite om den träningsfilosofi som vi har i LK Gränslöst och hur våra gemensamma träningar ser ut.

På återseende!ga lite om den träningsfilosofi som vi har i LK Gränslöst och hur våra gemensamma träningar ser ut.

 

På återseende!