Fåle OCR är den lilla föreningen med stora ambitioner!

Fåle OCR är den lilla föreningen med stora ambitioner! Föreningen bildades 2017 av ett glatt gäng Limmaredsbor som älskar att springa och träna hinderbana.

Vi är ungefär 100 medlemmar och vi bedriver träning året runt för barn, ungdomar och vuxna. Vår och sommar håller vi till ute på vår egenbyggda Fåle Hinderbana, och på hösten och vintern bedriver vi träningspass i Limmareds idrottshall. En normal träningsvecka har vi tre träningspass. Måndagar Ungdomsträning (från 12 år), Onsdagar senior träning (från 16 år) och på söndagar har vi Familjeträning för de allra yngsta och vuxna.

Hinderbanan började vi bygga sommaren 2017 och det är ett ständigt pågående projekt. Banan är cirka tre kilometer lång och har ungefär 30 olika hinder. Vi vill vara nyskapande och varje år bygger vi nya hinder efter inspiration från tävlingar och mästerskap.

Vi arrangerar årligen minst två olika evenemang på Fåle Hinderbana. Vi har redan hunnit med ett event och senare i år är det dags för andra upplagan av vår populära sextimmars-utmaning, Fåle 6h Race. Nytt för 2020 är att vi utökar tävlingen med en individuell klass.

Tidigare i våras tilldelades vi 25 000 kr av Sparbanken i Tranemo som vi kommer att använda för att bygga en helt ny barnhinderbana ute i Fåle. Vi tänker att om vi vill sprida OCR-sporten, få den att växa och bli hållbar, måste vi lägga mycket mer fokus på barnen och ungdomarna. Detta känns lite extra spännande just nu då sporten OCR kommer att inkluderas i Svenska Friidrottsförbundet under en sk prövotid mellan 2021-2026. Framtiden ser onekligen ljus ut. Fler hinder åt folket!

 

 

 

 

 

 

 

 

//Kristofer Bernhardsson, Ordförande i Fåle OCR och styrelsemedlem i SOCRA.