Frontunners springer halvmaraton i två huvudstäder

Lördag den 7 september ställde Stockholm Frontunners upp som funktionärer under Stockholm halvmaraton. Tillsammans med våra vänner från HBTQ-idrottsföreningarna Stockholm Dolphins (simning) och Stockholm Snipers bowling bemannade vi vattenstation vid Münchenbryggeriet och banan vid Munkbron. Totalt delade vi ut mer än 10 000 vattenmuggar under loppet.

”Jag är stolt över vad den här klubben åstadkommer och tar gärna alla chanser att visa upp det,” säger Peter som ställde upp som funktionär. ”Ett bra sätt att göra det är att vara funktionär vid olika evenemang. Den 7 september var vi flera i föreningen som ansvarade för en vattenstation under Stockholm halvmaraton, andra medlemmar var med och sprang. En solig och intensiv dag där vi fick chansen att hjälpa fram hårt kämpande löpare längs Stockholms gator. Också en chans att träffa andra HBTQ-föreningar med vilkas hjälp vi genomförde uppgiften. Dagen avslutades med en gemensam middag på Södermalm för föreningens funktionärer och löpare.”

”Jag har sprungit med Stockholm Frontrunners i tre år. Innan jag gick med sprang jag nån gång då och då men numera tränar jag regelbundet ca 3 gånger i veckan och har förbättrat mina resultat avsevärt. Men framför allt har jag hittat ett community jag inte visste fanns där jag träffat nya vänner och fått ett helt nytt socialt liv,” säger Peter.

 

 

Men hur var det att springa själva loppet då?

”Jag sprang Stockholm halvmara i år, för 8:e året på rad,” säger Kristoffer som deltog i loppet. ”I år var det var det extra skoj att se Frontrunners-gänget längs banan. Det ger extra pepp att se klubben utmed banan. Att se kända ansikten under loppets gång ger en riktig boost till mig som löpare. Föreningen är ett fint gäng löpningsintresserade människor som vet hur man tar hand om nya löpare och är en positiv tävlingsinriktad grupp. Jag har varit med i klubben i ca 4 år och under denna tid har jag skaffat goda vänner som jag verkligen uppskattar.”

En dryg vecka senare var det dags för Stockholm Frontrunners att delta i Köpenhamn halvmaraton. Tio stycken åkte till den danska huvudstaden för att springa det som anses vara en av de snabbaste halvmara-banorna. Banan löper i de centrala delarna av Köpenhamn från den trendiga stadsdelen Nørrebro, runt centralstationen, förbi Kongens Nytorv och Amalienborg-slott till målområdet i Fælledparken. Danmark är känt för att vara blåsigt och så var det även den dagen. Som tur var utgjorde detta inget större hinder för våra löpare – många till och med skaffade ett nytt personbästa.

Vi summerar med några reflektioner från Tomas. ”Ända sedan tonåren har jag avverkat mina löppass på egen hand. Lyckan att få dela löpningen, med- och motgångar, framsteg och utmaningar med andra är obeskrivlig. Förutom träningsglädje och bättre kondition har jag även fått vänner för livet.”

Välkommen till Stockholm Frontrunners!

Text Nick Haunton
Foto Muzappar Dilxat