Löpträning med Hässelby SK Långlöpargruppen

 

Hässelby SK- Långlöpargruppen är en grupp inom Hässelby SK för vuxna löpare på olika nivå. Alla är välkomna oavsett nivå och erfarenhet! Våra träningar äger rum på olika ställen i Hässelby, men vi utgår alltid från Hässelby idrottsplats på Loviselundsvägen 100, där också klubbens mycket fina löparbanor finns.

Våra träningspass leds av tränare utbildade av 08fri, Stockholmsdistriktets friidrottsförbund, Svenska friidrottsförbundet samt av Urban Tribes.

Vi medlemmar är i olika åldrar, har löptränat olika länge, har olika målsättningar och har olika syften med löpningen. Alla har dock kul och glädje av träningspassen eftersom de passar alla typer av löpare och ingen blir lämnad efter. På många av våra träningspass finns dessutom möjlighet att välja bland olika grupper/klungor.

Träningstiderna är som följer, och man väljer själv vilket eller vilka pass man är med på;

Måndagar kl 19: Kul löpträning för alla nivåer. Utgår från Hässelby IP och äger rum på olika platser i Hässelby beroende på passets upplägg.

Onsdagar kl 18:15: Varierade tröskelpass som utgår från Hässelby IP och där vi värmer upp genom att springa till den plats där passet ska äga rum; ofta i Grimsta. Upplägget varierar från vecka till vecka och kan till exempel vara fartlek, progressiv distans, backintervaller eller olika typer av långintervaller.
Lördagar kl 10: Intervallträning. Först uppvärmning som vi följer upp med koordinationslopp och intervallträning. Under vinterns grundträning blir det mer distansträning och löpskola som sedan går över i mer intervallträning när vi närmar oss tävlingssäsongen.

Söndagar kl 9: Långpass. Gruppen springer i omkring två timmar i ungefär 5:45-tempo (beroende på vilka som hänger med). Gruppen passerar förbi flera T-banestationer så att passets längd kan varieras beroende på hur mycket man vill springa.

Du som bor i Stockholm och har möjlighet att träna i Hässelby; ta chansen och dyk upp på vår träning! Risken är förstås att du utvecklas mycket som löpare och att du får en massa nya vänner 😉

Se även vår webbplats

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper