Löparglädje och endorfiner

På onsdagen genomförde vi på Runacademy Piteå årets Prova-på pass, där alla helt gratis kunde vara med och köra ett intervallpass med oss. 37 deltagare och 7 ledare delade här en fantastisk upplevelse. Sammanfattningen för kvällen var verkligen löparglädje och en stor mängd härliga endorfiner. Med på detta pass fanns det några som i princip aldrig tidigare sprungit men som efteråt utbrister ”Oj så skoj detta var”, det gör oss löpcoacher varma i själen. Efteråt valde vi att försöka intervjua deltagarna lite och höra vad de tyckte om kvällen och sammanfattningen från deras sida var samstämmig, detta var ”jobbigt men riktigt kul”. Vad kan man egentligen mer begära?

Alla vi ledare samlades dessutom efteråt och pratade igenom kvällen och där utbrister en av ledarna direkt, ”äntligen är vi igång, nu längtar man ju bara till nästa onsdag”. Alla övriga nickar instämmande. Vad betyder då detta? Jo att jag har det bästa ledateamet man kan ha i ryggen!

Totalt ingår det 15 träningspass under 13 veckor i vårens termin. Dessutom har man fördelen att kunna träna med alla landets 58 orter om man är med i Runacademy. Nästa vecka kör vi igång på riktigt med vårens löpargrupp och nu väntar vi med spänning på hur många deltagare vi får. Ifjol landade vi på 54 personer vilket vi givetvis hoppas kunna slå i år.

Hoppas vi ses där ute i löpspåret. Löparglädjen och endorfinerna är i Piteå för att stanna!

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper