Månadens tips från coachen

Välkomna till Månadens tips från coachen”, här kommer det varje månad publiceras tips och råd samt praktiska verktyg för att ta din löpning till nästa nivå.

Inläggen kommer beröra ämnen som träningsplanering, träningsprogram, träningspass, övningar för löpare och mycket annat. Du som läsare kommer även få tillgång till olika verktyg, så som träningsplaneringar och målsättningsmallar i excel, tips om olika träningsappar och videos kopplade till olika övningar. Vi hoppas att innehåller tar din löpning till nästa nivå, oavsett nivå.

Personen bakom inläggen är Daniel Cortobius, som föreläser åt Svenska Friidrottsförbundet vid löptränarutbildningar. Utöver det uppdraget så har Daniel varit tränare i över 15 år i olika föreningar, bland annat Rånäs 4H och Turebergs FK. Daniel har en kandidatexamen inom idrottsvetenskap, har genomfört Riksidrottsförbundet högsta utbildning, elittränarutbildning och gått flertalet av SFIFs friidrottsutbildningar (så som löptränarutbildning steg 1 & 2, Friidrott 7-10 år och 14-17 år). Daniel arbetar även som föreläsare åt Gymnastik och idrottshögskolan samt Svenska Fotbollförbundet. Vi hoppas att den erfarenheten och kunskapen Daniel besitter ska kunna komma till nytta för dig som läsare. Vid eventuella frågor eller förslag på ämnen är du varmt välkommen att höra av dig till Daniel via: daniel.cortobius@hotmail.com

 

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper