Måndagsträning med 350 härliga löpare

Lidköping är med sina 39 000 invånare en relativt liten ort, men det är inte bara närheten till Vänern som gör oss unika, utan även den ideella föreningen Lidköpings Vintersportsklubb som håller till i skogarna i Råda! Vi har genom ett stort engagemang och mycket arbete från löpledare och delaktiga i klubben idag (vår och ljusa kvällar) upp mot 350 härliga löpare vid våra måndagsträningar! Största ideellt arrangerade löpargruppen i Sverige? Ja mycket troligt! Och detta är vi så stolta över.

Framgångsfaktorerna tror vi är gemenskapen, kontinuiteten och att alla är välkomna! För oss är gemenskap, frisk luft och rörelseglädje mer i fokus än att jaga tider.

Det finns ett klart upplägg på våra träningar och vi är igång året om och i alla väder!

På måndagar är det samling kl 18 vid klubblokalen Rådåsgården och det är då fokus på intervallträning i 5 olika grupper, vilket bjuder in till att alla har möjlighet att kunna vara med. Kontinuerligt under året har vi grupp 1 – 5 indelat utifrån önskan om fart. Grupp nr 1 har ett lägre tempo och något färre intervaller i ett stigande led till grupp 5. Varje grupp har 1 – 3 löpledare, beroende på storleken på gruppen och passen innefattar alltid uppvärmning, löpskolövningar, intervaller och stretch. Dessa grupper riktar sig främst till 15 år och uppåt, men det finns även barn/ ungdomsgrupper som tränar samma tid. Hela familjen kan då träna samtidigt.

En gång på våren samt en gång på hösten startar vi även upp en nybörjargrupp som innefattar 10 veckors måndagsträning med fokus på att lära sig grunderna i löpning. Varje tror vi att Lidköpingsborna är mättade på löpning, men varje start har vi ca: 50 nya modiga nybörjare. Målet under dessa veckor är att få en förståelse för löpning och vi går igenom allt ifrån hur man förebygger skador, genomgång av teknik, hur man lämpligen kan vara klädd, löpskolövningar m.m. Vid slutet av perioden siktas det på att gruppen ska kunna ta sig runt 5 km utan att stanna. Att få möjligheten som ledare att se utvecklingen hos en löpare är fantastisk!

Det är inte bara måndagar som träningstillfälle erbjuds med klubben, utan distanslöpning i stadsmiljö på onsdagar kl 18:30 och traillöpning på lördagar kl 9, dessa är dock utan löpledare, men gemensam uppstart med valfri distans och fart. På Facebooksidan ”Löpträning i Lidköping” finns rullande information om vilka distanser som erbjuds kommande vecka och här kan man även lägga ut förfrågan om löparkompis utanför de planerade träningarna.

 

Lidköpings VSK har fler inriktningar än löpning, så som orientering och skidor (konstsnöspår är på väg att byggas), men de kommande 3 veckorna kommer vi fokusera på framgången kring löpningen i klubben.

Den 7 september i år arrangerar vi Rådalunken, en löpartävling ni inte får missa! Det kommer finnas sträckor mellan 5 – 18 km för vuxna och kortare sträckor för barn. Anmälan sker på www.lidkopings-vsk.se

 

Kolla in oss på vår Facebookgrupp Löpträning Lidköping, välkomna på våra träningar och events!

Ses nästa vecka!

 

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper