Parkrun årets samhällsprojekt 2019

Friidrottsföreningen Parkrun vinner utmärkelsen Årets Samhällsprojekt 2019 av Dagens Industris tidskrift ”Sport & Affärer”. Tidningen utser varje år (utöver årets samhällsprojekt) Årets idrottsevenemang, årets idrottsförening, årets idrottsarena, och årets idrottssponsor.

Motiveringen lyder:
”Motionskonceptet Parkrun har under det senaste året växt och etablerats på nya orter med över 10 000 registrerade deltagare, mycket tack vare det enkla och inkluderande konceptet som bygger på att alla kan vara med under roliga och trygga förhållanden. Genom att varje vecka samla människor med olika bakgrund som kostnadsfritt kan gå eller löpa en utsatt sträcka i parkmiljöer eller grönområden, gör Parkrun en viktig insats för folkhälsan.”

”Vi är oerhört glada!”
Deri Thomas, som är ansvarig för Parkrun Sverige, tog emot priset:

STOCKHOLM 191205
Sport & Affärers pris 2019
©Sören Andersson
Foto: Sören Andersson

– “Vi är oerhört glada över att våra evenemang har fått detta erkännande. Jag vill rikta ett stort tack till alla som har varit inblandade i att få Parkrun att växa inom landet – till alla som har hjälpt till som volontärer och alla fantastiskt engagerade individer som har varit en del av kärngrupperna vid våra nio nuvarande event. Vi ser fram emot att starta upp nya evenemang under 2020 och att välkomna ännu fler personer att upptäcka våra gratis 5km-event varje lördagsmorgon,” sa han efteråt.

Friidrottskanalen träffade Deri under Haga Parkrun 2018, och träffade dessutom grundaren för Parkrun, Paul Sinton-Hewitt.
Intervju med Deri
Intervju med Paul
Vill ni veta mer om Parkrun? Gå in på deras hemsida.

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper