Succé för Löprundan!

Ett 20-tal löpledare och tränare träffades i Jönköping i helgen för initiativet Löprundans första fysiska nätverksträff

För ett par helger sedan genomfördes äntligen den första fysiska nätverksträffen inom initiativet Löprundan, och vilken succé det blev. Under fredagen och lördagen tog Jönköping och Scandic Elmia emot 20 taggade löpledare och tränare där temat för träffen var löpgruppen. Föreläsare för träffen var BG Nilensjö, IS Göta, Tony Hatefnejad, Team Runners High och Daniel Cortobius, Svensk Friidrott.

Fredagen inleddes med ett härligt löppass längs Jönköping strand och fortsatte sedan med teori och senaste råd & rön inom löpning. Kvällen avslutades med mat och mingel, där deltagarna fick chansen att utbyta erfarenheter och kunskaper med varandra. Det var stor spridning både på ålder och kön vilket gjorde att stämningen var god hela kvällen.

Lördagen inleddes såklart med en löprunda, där Niclas Svensson från Hovslättens IK höll i taktpinnen. Därefter var det frukost och ledarskap & motivation som stod i fokus. Teori varvades med praktik och deltagarna fick diskutera, problematisera och utbyta erfarenheter. Innan lunch avslutade vi med en rollövning som deltagarna tog sig an på bästa sätt, vilket frambringande en hel del skratt. Efter lunch fick grupperna öva och problematisera träningsplanering för motionsgrupp.

Under helgen hade vi med Suldan Hassan som deltagare, som även fick chansen att berätta om sin karriär och sina tankar kring att arrangera lopp i Somalia för att påvisa att folkhälsa är viktigt. Sist men inte minst fick BG Nilensjö avsluta helgen med ett crosspass som varvar styrketräning med löpning. De flesta åkte hem med skakiga ben men med ett stort leende på läpparna.

Det var en otroligt kul och inspirerande helg och arbetet med att planera nästa träff är i full gång. Med en svarsfrekvens på hela 85% på Löprundans utvärdering har vi mycket bra feedback att arbeta vidare med till kommande träffar. Utvärderingen genomsyrades generellt av positiva kommentarer och nedan är ett axplock av inspirerande kommentarer från kursdeltagarna:

“Så galet bra, inspirerande, motiverade, till viss del också utmanande eller i alla fall får det igång tankarna och jag reflekterar över varför jag gör som jag gör som löpledare. Medvetande gör. Värdefullt med blandning av expertis och praktiska erfarenheter från olika typer av grupper.”

“Ger högsta betyg här, bra information, bra lokaler och väldigt god mat. stort tack för ett bra arrangemang, vi hade till och med tur med vädret.”

“Jag vill mena att den här helgen ni arrangerade för oss löpledare har en enorm betydelse för oss att fylla på med energi, motivation och nya kunskaper för att tugga på vecka ut och vecka in. Det här var guld värt!”

I och med rådande situation, med en ökad smittspridning, kommer vi inte idag kunna säga när och var nästa träff blir. Men vi hoppas att så snart som möjligt kunna arrangera nästa Löprundan nära dig! Fram till dess, håll utkik efter Löprundans webbinarier. Här hittar du de webbinarier som hölls inom initiativet Löprundan under våren.

/Jenny Sundqvist & Daniel Cortobius