Tack för mig

BIld: Adam Wahlfeldt

Efter en säsong med bloggen Kilometerverket har det blivit dags för mig att säga hej då. Inte från löpningen och inte från skrivandet, men från bloggandet under vinjetten ”Kilometerverket”. Nu väntar nya utmaningar.

Tanken med Kilometerverket var att dela med mig av erfarenheterna från min satsning på att slå personbästa på ASICS Stockholm Marathon 2017. Projektet skulle avslutas när jag med ära och heder passerade mållinjen på Stockholm Stadion. Helst innan klockan slagit 2 timmar och 50 minuter.

Det var planen. Nu blev det som bekant inte ens någon start och följaktligen inget nytt personligt rekord för mig den 3 Juni. Sjukdomar och en för optimistisk plan ställde till det.

Tråkigt så klart och jag hoppas att ingen känner sig lurad. Pengarna tillbaka i sådant fall. Men för mig handlade det aldrig i första hand om sluttiden utan om resan dit. Sätta upp ett mål, bygga en plan, träningarna med Fredrikshof och så klart funderingarna kring löpning som kommit i form av inlägg på bloggen.

Det är lätt att stirra sig blind på tider och resultat, men jag tror att alla som hållit på ett tag med löpning känner att det finns något i löpningen som är större än placeringar och personbästa. Det är just det som gör löpning till en fantastisk sport.

För löpning är en fantastisk sport. Det kanske du tycker är självklart. Men för mig som inte hållit på så länge är det en insikt som kommer då och då. Framförallt har bloggandet tvingat mig att reflektera över löpning och varför jag håller på.

Löpningen tar trots allt en hel del tid i anspråk för den som gett sig sjutton på att bli snabbare. Desto snabbare en blir, desto mer tid kräver det dessutom för att bli bättre.

Jag kan inte hävda att jag kommit fram till något entydigt svar på frågan varför jag håller på med löpning. Men jag vet att jag tycker att det är förbaskat roligt att springa. Kanske är det ett fullt acceptabelt och tillräckligt skäl till att fortsätta? Jag tycker nog det.

Vi ses i spåren, på gatan, på banan eller varför inte på tävlingen.

Tack för den här tiden.

Adam Wahlfeldt

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper