Traillöpningens förlovade land!

2017 var det premiär för Ryssberget Trail. Det är ett samarbete vi har med orienteringsklubben BroSö. Ryssberget Trail är en tuff tävling där man utmanar sig själv rejält. Ungdomar kan springa 2,5 km och sen finns det en lång bana på 17 km och en kort bana på 8 km. Nästa gång som tävlingen arrangeras är 22 september.

Amanda Nilsson är en av Ryssberget IK:s främsta trail löpare och har vunnit Ryssberget Trail, 17 km, 2 gånger. Jag frågade henne vad det är som gör traillöpning så speciellt. Amanda gillar att fokuset inte ligger på att pressa tider eller att hålla en viss fart utan om att ta sig runt, antingen så fort som möjligt, eller med så mycket upplevelser som möjligt. Traillöpning är varierande och det händer något hela tiden.

Den tävling som ligger henne varmast om hjärtat är (tack och lov) RyssbergetTrail tätt följt av Blekinge River Trail. Båda loppen erbjuder vacker natur och nästan enbart stiglöpning.

Kullamannen är en annan av Amandas favoriter som erbjuder traillöpning olikt något annat trail lopp.

Ryssberget IK ser fram emot att fortsätta följa Amandas utveckling.

Många säger att med löpning så är det bara att snöra på sig skorna och ut och springa. Vad är det då som gör att man söker sig till en löparförening? Ja, frågar du en Ryssbergare så får du till svar att det  såklart är ostmackan efter träningen!

Men, det ger också en kontinuitet i träningen då man har inbokad tid för träning. Man tar i lite mer på träningen vilket gör att man utvecklas som löpare och det är roligare att springa i grupp.

De som tränar med oss är ”vanliga” människor med en vardag precis som alla andra. Vi hör ofta att man inte vågar komma och träna med oss för man tror att man behöver vara jätte snabb och kunna springa jättelångt. Ja, många av oss gör det, men inte när man var ny. Men med regelbunden träning så blir man ju bättre. Du blir bra på det du gör!

Det vi löpare har gemensamt är att vi älskar att springa och att få prata om att springa. Känner du igen dig i detta?

Kom då gärna till våra träningar. Det finns alltid någon man kan springa tillsammans med.

Ryssberget IK tackar för dessa 3 veckor.

#vistårförbredden

Bildresultat för instagram ikon png @aamandanilson

Bildresultat för instagram ikon png @ryssbergetsik

Vid pennan: Jenny Borgström

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper