Ulf och kollegorna på Keolis trotsar alla typer av väder

Intervju med Ulf Bernhardsson på Keolis-verkstad, Lindhagensplan, Stockholm

Ulf Bernhardsson är en person som gillar att röra på sig och när möjligheten till 30 minuters motion på arbetstid erbjöds i januari 2017 nappade han direkt. Nu var det så att detta var bara under januarimånad men Ulf och resten av gruppen vill fortsätta, så de tog ett beslut att ”promenera vidare”. Än så länge har ingen chef klagat på initiativet så nu går gruppen varje onsdag kl.10.25 en 30 minuters promenad med inslag av tre till fem övningar. Allt från benböj till att sträcka kroppen högt mot himlen. För att göra träningen så enkel som möjligt gör killarna detta i sina verkstadskläder.

Ulf säger att han kör efter Friskis&Svettis koncept, där han själv tränar och gillar deras upplägg eftersom hela kroppen får träning från topp till tå. Han blir också inspirerad av gruppens positiva attityd och han får höra från flera: -Uffe, längtar efter onsdagspasset och en rökare som i desperation på väg uppför en brant backa ropade: -Jag måååste sluta röka!

Majoriteten av verkstadskillarna som hänger med är aldrig mindre än 15 personer varje onsdag.

Då Ulf besöker andra Keolis-verkstäder berättar han alltid om onsdagsgruppen och hoppas att det finns andra eldsjälar som också vågar startar en grupp. Han anser att det inte bara skapar glada kollegor utan också en gemenskap, då man pratar, tränar och skrattar tillsammans. Det blir alltid svårare att säga nej till kollegan som behöver hjälp när man lärt känna denna person lite mer.

Ulfs tips som han gärna skickar med till andra företag som också vill komma igång är att hitta eldsjälen, erbjud 30 minuter på arbetstid, gör det enkelt dvs. inget ombyte och duschande, gå bara rakt ut i vårsolen!

Gruppen kommer inte ha något stopp under semestrarna, utan Ulf har redan hittat kollegor som gärna tar ut gruppen på sina 30 minuter, hela sommaren lång. Han säger: -Du vet, det är ”livsfarligt” att stoppa gänget nu när de har full fart under sina jobbkängor!

Så lätt kan det vara att få ”Sverige på fötter”.

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper