Utan er hade vi inte haft en förening!

Har ni någon gång funderat över vad det innebär att vara aktiv i en förening?

Jag tror många spontant nog tänker att då sitter man med i styrelsen, eller? Att sitta med

i styrelsen är viktigt, men det finns ofta fler personer som får föreningarna att gå runt. Svårigheten med att få medlemmar att sitta med i styrelsen är nog att man är orolig för att man ska bli tvingad till att göra massor som man kanske inte har tid till och då blir det så att de som redan är engagerade också sitter i styrelsen.

 

Men självklart är det en hel del som händer i en förening mellan alla styrelsemöten. Framför allt är det träning som ska planeras och förberedas. I början av terminen samlas träningsgruppen som leds av Martin Sundgren och går igenom terminens upplägg. Varannan onsdag har vi ledarledd intervallträning där vi försöker få med backar, tröskelträning, långa & korta intervaller. Vi joggar gemensamt till en grusplan ca 2 km bort och har löpskolning före intervallerna. Det kan vara Ravellisteg, hälkick och skipping. Denna terminen har vi även lagt in ett Coopertest i början och i slutet av terminen.

 

Vi har även en tävlingskommitté som träffas inför våra tävlingar. Nu under våren är det tre stycken tävlingar inplanerade och det är inte helt lätt att hitta tid där alla kan ses. Det vi behöver gå igenom är vad som behövs köpas in till tävlingen, som till exempel nummerlappar, priser och fika. Hur många funktionärer behövs och hur ska de placeras ut. Långt innan tävlingarna går av stapeln, så måste man marknadsföra, öppna upp anmälan, uppdatera hemsidor och sociala medier.

En av våra tävlingar är Nya Humlestafetten som går av stapeln den 4 maj.

Men de som är de viktigaste aktiva i vår förening är våra medlemmar. De som troget kommer på träningar, tävlingar, träningsträffar, årsmöte och som ställer upp på olika sätt för föreningen. Utan er hade vi inte haft en förening!

Det känns som att det är mycket på gång för Ryssbergets IK under 2019. Vi spinner vidare på vårt samarbete från 2018 med Bromölla kommun och Skåneidrotten. Vi har vuxit ur våra lokaler och planerar för en omfattande ombyggnation.

Nog om detta..ni sitter säkert och undrar hur det gick med Nybörjargruppens första träning?! Det gick kanon! Bortsett från att ledaren (jag) blev förkyld. Som tur är, så är vi fler i träningsgruppen så jag fick hjälp med själva löpningen. Löpstyrka och stretch gjorde vi tillsammans.

Vid tangenterna: Jenny Borgström, Ryssbergets IK

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper