Värdet med samarbeten!

I en liten kommun finns det stor vinning med samarbeten. Konkurrera inte om ungdomarna eller motionärerna, låt dom istället få en möjlighet till flera sporter så långt upp i åren som bara är möjligt. Se varje nyfunnen joggare/ motionär som en investering för kommunen. Välj att hjälpa varandra högt och lågt för att investera i glada och friska medborgare. Har du någonsin sett en ledsen motionär?

Lidköpings vintersportsklubb har många olika samarbeten. För oss är “nätverkandet” en stor del. VI samarbetar med företag, näringsliv samt andra föreningar. Arbetsgivare hör av sig till oss för att utveckla medarbetaren till mer hälsofrämjande livsstil. Vi i LVSK är långt ifrån experter på löpning dock har vi ledare som är experter på att entusiasmera, avdramatisera motionerandet och leverera glädje!! Woaou! Lidköpings VSK:s löpledare är ngt utöver det vanliga.

 

 

 

 

 

 

 

Lidköping är till ytan och invånare en mindre ort, men vi har ändå ett stort löparengagemang, vilket är fantastiskt! Förutom våra egna löparträningar finns även Mikeller Running Club som man kan följa med och springa varannan onsdag och första lördag i månaden. MRC är i all enkelhet, man springer en runda och dricker en (eller2) öl efteråt, där det sist nämnda är den viktigaste delen. Det är många av oss medlemmar i Lidköpings VSK som ser detta som ett komplement till träningen, men framförallt något mer socialt. Det sociala är nog så viktigt för hälsan. Detta ger oss tillfälle att snacka och nörda ner oss ordentligt kring träning, gps klockor, kompressionsstrumpor OCH vi lär oss om mycket om öl. Man får även det där lilla extra = ny energi och massa nya bekantskaper. Mikkeller Running Club finns över hela världen och i många andra svenska städer.  Googla så hittar du ditt närmaste kapitel.

På sommarveckorna 27-32 flyttar Lidköpings VSK måndagsträningar från Råda skogar ut till Kronocampingen som finns centralt i Lidköping. Detta ger boende på campingen möjlighet att vara med på träningarna och vi kan visa upp vår förening. Efter löpning kan man även passa på att ta ett dopp om Vänerns temperatur tillåter. Så planerar ni in en campingsemester i sommar, passa på att boka in Lidköping och så ses vi en måndag kl 18:30!

Varje vår anordnar vi även ett löpläger vid denna fantastiska camping. Under 3 dagar får du tips och trix om hur du kan utveckla din löpning. I år gästades vi av Fredrik Zillen. Vilken helg vi hade!

Nu har vi haft möjligheten att berätta vilka vi är under 3 veckor och skickar stafettpinnen vidare till nästa bloggare. 3 veckor går alldeles för fort!

Ha en härlig dag önskar Lidköpings VSK!