Vårterminen på g med Runacademy Piteå!

Nu är planeringen i full gång inför vårterminen för Runacademy Piteå. Nästa vecka kommer vi köra ett gratis ”Prova på”-pass för alla som vill testa på att springa med oss och onsdagen den 20/3 drar vi igång på riktigt. För mig som platschef är faktiskt det svåraste och viktigaste arbetet redan gjort, nämligen att skapa ett fantastiskt ledarteam. Då jag började fundera på vilka jag skulle fråga till detta uppdrag satt jag mig ner och satte upp kriterier för vad jag var ute efter hos en ledare för Runacademy Piteå. Dessa fick jag ihop:

  • Entusiasmerande ledarskap
  • Egen glädje och brinna för löpning
  • Variation i ålder, kön och prestationsnivå (Jag vill att alla deltagare skall kunna känna en samhörighet med våra ledare)
  • Personer som jag kan lita på (Kommer i tid, har läst på om passen o.s.v.)

Sammanfattningsvis letade jag fina medmänniskor som kan vara goda ambassadörer för vår verksamhet och som kan förmedla glädjen till andra.

Förutom att våra ledare skall ta hand om våra deltagare på ett bra sätt vill jag så klart försöka ta hand om ledarna så bra som jag bara kan. Skapar vi en fin stämning i ledarstaben så hoppas jag kunna å behålla dem i många år framöver. Därför blev jag extra glad i veckan då jag fick läsa ett blogginlägg från en av våra ledare som bland annat skrev följande:

“Snart är det dags. En av vårens höjdpunkter är snart här när löpgrupperna med Runacademy börjar. Allt började för snart ett år sedan, vi är i full gång med att fira min sambo som blivit 30 år. Av en ren vana klickar jag in på Instagram och där är det, meddelandet som bokstavligt talat förändrat mitt liv. Det var från Conny, ingen jag kände utan en som jag följde på Instagram. Han erbjöd mig att vara med som ledare i uppstarten av Runacademy Piteå. Där satt jag, läste texten inte bara en gång utan flera, bad även andra läsa bara så att jag skulle ha uppfattat detta rätt.

”Tjenare! Jag har en lite annorlunda fråga till dig. 😊 Du verkar ju både seriös och ha rätt inställning till löpningen…..”

Snabbt skrev jag att jag ville vara med, för man vet ju aldrig han kanske skulle ångra sig. Där, den 16 juni tog allt fart och kom att bli en förändring i mitt liv, på ett positivt sätt.” Hela inlägget går att läsa här.

 

Vi har även från och med denna termin fyra nya ledare som kommer bidra med både energi och stort kunnande. Dessa har under helgen som varit gått Runacademys löpcoachutbildning i Stockholm.

Nu börjar vi känna oss redo och vi kommer köra en gemensam uppstart på söndag där vi kommer gå igenom upplägget för nästa veckas ”Prova på”-pass och även upplägget för de kommande passen framöver i vår. Vi kommer avsluta denna uppstart med att åka ut och springa de olika slingor som vi kommer använda oss av.

Upplägget på ”Prova på” -passet kommer förutom löpskolning vara: 4 x 60 s, 4 x 45 s, 4 x 30 s och 4 x 15 s man vilar lika länge som intervallen. Alltså kör man 60 s bort, vilar 60 s och kör sen 60 s tillbaka, vilar 60 s kör 60 s bort, vilar 60 s och kör 60 s tillbaka, vilar sedan 60 s innan man börjar med 45 s intervallerna på samma sätt.

Oj vad vi längtar efter att sätta igång, nu kööör vi!

Häng gärna med oss i nästa inlägg då ni får följa med oss på ”prova-på” passet och se och kanske lyssna på förhoppningsvis trötta men glada deltagare.

 

 

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper