Vi står för bredden

Då tar Ryssbergets IK över stafettpinnen från Enhörna IF:s löparsektion. Påsksmällen var ett väldigt roligt namn på ett lopp!

Ryssbergets IK är en ideell förening grundad 1973 som både bedriver löpträning och arrangerar tävlingar. Eftersom vi har medlemmar som utöver löpningen även tävlar i triathlon och skidåkning är vi inte bara  anslutna till Svenska Friidrottsförbundet utan även Svenska Triathlon Förbundet och Svenska Skidförbundet. Föreningen finns i Bromölla, som ligger på gränsen mellan Skåne och Blekinge. Vi har gemensam träning på onsdagar och lördagar.

Varannan onsdag tränar vi intervaller och varannan onsdag distans. På lördagar träffas vi i Barnakälla och då tränar vi långdistans. Barnakälla ligger på Ryssberget som är ett väldigt kuperat naturreservat, högsta punkt är 157 m över havet.

Träningarna planeras av Träningsgruppen som består av 5 st aktiva löpare på olika nivåer. I januari var några av oss på löpledarutbildning som har gett oss en bra grund för att både planera och hålla i träningarna. Det var en riktigt rolig helg med toppenföreläsare och tillfällen där man blev lite ”starstruck”!

Den 13:e februari startar vi upp en löpargrupp för nybörjare.Vi har försökt att marknadsföra detta på olika sätt. Vi har bla haft annons på Facebook, gjort massutskick till våra medlemmar, satt upp reklamblad samt lagt upp informationen här på Svenska Löpare.

Vi kommer att följa ett träningsprogram utformat av Svenska Friidrottsförbundet och det känns tryggt. Vissa av träningspassen har jag tränat igenom då jag vill se om rundorna passar till tid och sträcka samt provat vilka styrke- och löpskolningsövningar som ska vara med.

Nybörjargruppen pågår i 10 veckor och efter det ska man kunna springa 5 km. De som är med i gruppen får en startplats i Ryssbergsloppet som är den 19/4. Ryssbergsloppet är ett terränglopp som föreningen arrangerar och där vi utgår från Sölvesborg.

Det lopp som ligger närmast i tiden är Maxilöpet 9 mars och är i Bromölla. Det är ett flackt asfalt lopp där det är lätt att sätta PB. Sträckan är kontrollmätt och det är samma som när vi arrangerade Varvetmilen i höstas.

Den 4:e maj arrangerar vi tillsammans med Rotary Bromölla, Nya Humlestafetten. Vi har regelbundna möten tillsammans inför tävlingen. Det är en stor tävling med mycket folk och många sponsorer, så det är en del att tänka på!

Nästa vecka berättar vi mer om våra intervallträningar, våra andra tävlingar och ser hur det gick för nybörjargruppens första träning.

Vid pennan: Jenny Borgström, Ryssbergets IK

 

 

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper