Användarvillkor för svenskalopare.se

Godkännande av villkor

Svenskalopare.se är Svensk Friidrotts sida som samlar löpningen i Sverige – från lopp och löpargrupper till råd och tips kring löpning. Svenskalopare.se erbjuder flera olika tjänster, varav vissa kräver en registrering av ett användarkonto. För det sistnämnda finns dessa användarvillkor som en användare ska ta del av och godkänna.

Om du har några frågor kring sidan eller ditt användarkonto, hör av dig till svenskalopare@friidrott.se

Beskrivning av tjänsterna som användare har tillgång till

Som användare av svenskalopare.se har du möjlighet att spara lopp som du är intresserade av att springa – både till en personlig inloggningssida på svenskalopare.se men även till din egen kalender i t.ex. Outlook eller iCal. En användare har även möjlighet att prenumerera på Svenska löpares nyhetsbrev. På inloggningssidan kan användaren när som helst redigera sina uppgifter och/eller avsluta sin prenumeration.

Tillåten och otillåten användning informationen på sidan

Privatpersoner har rätt att i sina egna kanaler sprida information om lopp, löpargrupper eller redaktionellt material som publicerats på sidan. En hänvisning till källan skall dock alltid finnas med.

Kontaktuppgifterna som presenteras på sidan tillhör Svensk Friidrott eller dess medlemsföreningar och får inte sammanställas i syfte att brett kontakta friidrottsrörelsen. De kontaktformulär som finns på sidan får heller inte missbrukas.

Dokumentation, bilder, text och annat material från sidan får inte användas i en kommersiell verksamhet som kan anses konkurrera med svenskalopare.se eller Svensk Friidrotts eller dess medlemsföreningars verksamhet.

Rättigheter

Samtliga immateriella rättigheter som omfattas av Svenska löpare, de kontaktuppgifter som finns på sidan och de tekniska lösningarna som används för tillhandahållande av all information, utformning av gränssnitt, programvara, och systemarkitektur och design tillhör Svensk Friidrott.

E-post och personuppgifter

Vid skapande av ett användarkonto sparas endast din e-postadress. Denna betraktas som en personuppgift om det direkt eller indirekt kan kopplas till en levande person. På användarens inloggningssida har denne möjlighet att fylla i mer information om sig själv men detta är helt frivilligt.

Enligt personuppgiftslagen får ingen registrering av personuppgifter ske utan personens medgivande. Genom att bli användare av svenskalopare.se godkänner du att Svensk Friidrott lagrar de uppgifter du lämnat i syfte att använda dessa för de tjänster Svenska löpare erbjuder.

Svensk Friidrott behandlar användarens uppgifter för att tillgängliggöra tjänsterna och distribuera nyhetsbrev i de fall där användaren själv inte valt att inte ta emot dessa. Personuppgifter som användaren lämnar behandlas endast i Sverige.

Genom att acceptera villkoren lämnar användaren sitt samtycke till den behandling av personuppgifter som beskrivits.