Hjälp – hitta rätt på sidan

Här listar vi lite råd och tips kring hur du hittar rätt på sidan, och kort om hur funktionerna används.

Söka efter lopp

På startsidan visas de lopp som ligger allra närmast i tid, men om du vill söka vidare så gör du det enklast genom att klicka på ”Visa alla lopp” under listan eller ”Lopp” i toppmenyn. I den blå rutan kan du nu söka på:

Du kan hela tiden välja att visa sökresultaten i listvy eller kartvy. Så snart du ändrar något i din sökning så justeras resultaten. I kartvyn kan du enkelt flytta dig runt över vårt avlånga land med handen eller zoomningen.

Spara lopp

När du hittar lopp du fastnar lite extra för är det ett bra tips att spara dem. Det gör du enkelt genom att klicka på stjärnan i listan eller inne på loppets egen sida. Om du inte är inloggad kommer du ombes att skapa ett användarkonto, eller logga in på det du redan skapat. Loppet läggs då till din egen favoritlista och du kan snabbt hitta tillbaka till dem igen när du vill. För att inte missa några lopp kan du också ”prenumerera” på loppen du sparat genom att lägga in dem i din egen kalender i t.ex. Outlook eller iCal. Instruktioner för hur du gör detta hittar du under ”Mina lopp” i den meny som dyker upp när du är inloggad. Mer information om användarkontot och dessa användarvillkor hittar du under användarkonto längre ner på sidan.

Hitta en löpargrupp och kontakta en förening

Under ”Löpargrupper” i toppmenyn kan du söka efter en löpargrupp att träna med. Här är sökfunktionen något mindre omfattande och du kan söka på:

När du hittat en förening och en löpargrupp som du vill kontakta kan du göra det på flera sätt. Antingen går du vidare till deras hemsida, använder kontaktuppgifterna på sidan eller skickar en intresseanmälan vid formuläret på sidan. Meddelandet i intresseanmälan går vidare till föreningen.

Löptips

Här samlas information, inspiration och råd på temat löpning.

Användarkonto

Ett användarkonto är precis vad det låter, ett konto som gör att du kan använda svenskalopare.ses funktioner fullt ut. Det skapas genom att du antingen lägger in mailadress samt väljer ett lösenord eller helt enkelt loggar in med ditt Facebook-konto.

När du är inloggad dyker det upp en extra meny under toppmenyn, och därifrån kan du nå dina lopp och justera inställningar.

Fullständiga användarvillkor hittar du här.

Fick du inte svar på dina frågor?

Hör av dig till oss, enklast är att skicka ett mail till svenskalopare@friidrott.se