Run all around

Löpning där du är, året runt.

Löpning kan utföras precis där du är, året runt, oavsett om du är i ett bostadsområde, i skogen, parken, under vinter eller sommar. Genom att springa under olika årstider i olika miljöer och underlag varieras träningen vilket leder till att kroppen arbetar med flera muskelgrupper. Skogsmiljö får dig att hoppa, ducka, springa slalom, medan du på asfalt kan springa snabbt året runt. Variationen i träningen kommer ge ökad kondition, styrka, smidighet, kroppskontroll, motivation och stärkt självförtroende.

Run all around är ett initiativ där löpning utförs i flera miljöer utomhus året runt. Det krävs inga hallar eller lokaler för att genomföra träningen utan man tar sig till en närmiljö som inspirerar och motiverar till träning. Svensk Friidrott vill få fler människor att upptäcka glädjen, enkelheten och nyttan med löpning oavsett tidigare erfarenhet samt få en förståelse för hur man genom löpning i olika årstider och miljöer kan ge kroppen en allsidig träning.

Pilotföreningar och ambassadörer

Initiativet är ett pilotprojekt där föreningar med motivering har ansökt om att få delta för att utveckla och utvärdera konceptet. De föreningar som är med i projektet är:

Växjö OCR
Bara friidrott
Rinkeby Run
Ljungby FIK
Enhörna IF
Genarps IF
Lerum Friidrott
Kungsholmen Friidrott
Örebro AIK
IF Göta
Västerås FK
Alingsås IF

 

Med konceptet Run all around har Svensk Friidrott beviljats stöd från RF och Svenska Spels initiativ Framåtfonden. Kriterierna för beviljat stöd är främst att tänka nytt och inkludera fler, men även stort fokus på att ge deltagarna i träningsgruppen en större rörelseförståelse. Läs mer om Rörelsefonden.