Våra utbildningar

Det arrangeras många utbildningar inom friidrotten och några av dem riktar sig särskilt till dig som löpare eller till föreningar med löpningsverksamhet. Vid sidan av ledar- och tränarutbildningar så samlar vi också intresserade till seminarier och konferenser. På den här sidan presenteras aktuella utbildningar.

På gång just nu:

2019

Utbildning: Löptränare

Datum och tid: 18-20 oktober
Plats: Göteborg, Friidrottens Hus
Arrangör: Svensk Friidrott
Förkunskaper: Löpledare/Löpträning Steg 1

Till anmälan

 

Kort om grundutbildningarna

Löpledare

utbildar ledare som kan leda grupper där deltagarna vill löpträna för att komma igång, hålla sig i form och professionalisera sin löpträning. Dessa kommer även fortsättningsvis att genomföras lokalt ute i landet och initiativ kan tas både från lokalt utbildningscentrum och från Svensk Friidrotts kansli.

Löptränare

utbildar tränare som kan träna löpare som är igång med sin löpning men vill ta nästa steg och prestera på en högre nivå. Löptränarna ska även bidra till att föreningen kan locka, ta emot och utveckla talangfulla löpare till verksamheten. Löptränarutbildningarna arrangeras centralt av Svensk Friidrott.

Certifiering

Efter genomförd utbildning och godkänd slutuppgift får deltagaren ett certifikat och en digital symbol att använda i kommunikationen kring föreningens löpverksamhet. Symbolen kan även med fördel tryckas på ett träningsplagg som är bra att använda i samband med träningarna, så att gruppen även marknadsförs för utomstående under passen.

Certifierad löpledare och löptränare