Synas på sidan

Svenska löpare är en del av Svensk Friidrott och sidan svenskalopare.se är en samlingsplats för all den breda löpning som äger rum inom friidrotten.

Loppen

Alla motionslopp som finns med i den officiella loppkalendern här på svenskalopare.se arrangeras av friidrottsföreningar och är centralt sanktionerade, och därigenom godkända av Svenska Friidrottsförbundet. Godkännandet är en kvalitetsstämpel och trygghet för dig som deltagare. Arrangörer får sina lopp godkända genom att ansöka om sanktion hos Svensk Friidrott och ett godkännande ges då Svensk Friidrotts tävlingsregler uppfylls. Arrangören har då rätt att använda sig av symbolen ”Godkänt lopp” i sin egen kommunikation.

Manual för hur du ansöker om godkännande, så kallad sanktion, finner ni på friidrott.se, här på våra sidor om tävlingarnas IT-system FRIDA. På sidan finns även en film som beskriver hur ni går tillväga.

Löpargrupperna

De löpargrupper som presenteras på svenskalopare.se drivs även de av friidrottsföreningar.  Har er föreningen en eller flera löpargrupper som ni vill ska synas på sidan? Fyll i det här formuläret så ser vi till att informationen publiceras.

Är din förening intresserad av att starta en löpargrupp, eller är ni en gäng som springer tillsammans som vill starta en förening? Hör av er till svenskalopare@friidrott.se så kan vi bistå med informationsmaterial om löpargrupper och hjälpa er att komma igång.

Svenska löpare Plus+

Alla godkända lopp och föreningarnas löpargrupper har sin egen sida med en basinformation som är standardiserad – loppen hämtas från FRIDA och löpargrupperna via ett formulär. Svenska Löpare Plus+ är en utökad version, där ni som förening ges fler möjligheter att anpassa er egen lopp- och/eller löpargruppssida med bilder, klubbmärke m.m. Det finns också möjlighet att lägga till ytterligare information om loppet t.ex. inbjudan, banskiss, resultat samt även möjligheter att presentera era sponsorer och/eller partners. Här kan ni se exempel på hur er lopp- eller löpargruppssida kan anpassas.

Det är vår förhoppning att denna möjlighet ska bidra marknadsföring, utökad information och inte minst fler deltagare i lopp och löpargrupper. Här kan ni läsa om hur ni kan ansluta er till Svenska löpare Plus+.