På besök hos tre Run all around-grupper

Nu har vi varit ute och besökt tre av våra föreningar som kör konceptet Run all around. Vi har fått vara med på roliga, kreativa och utmanande träningspass som speglar konceptet på ett härligt sätt.

Kungsholmens Friidrott

Första besöket var hos Kungsholmens Friidrott i Stockholm där gruppen består av barn 9-12 år. Gruppen har kört konceptet Run all around i 8 månader och gillar verkligen variationen i träningen. Kvällens inplanerade pass var löpning och styrka i stadsmiljö. Under löprundan skulle vi räkna bänkar och även göra en armhävning på varje bänk vi passerade. Det blev hela 127 parkbänkar och således lika många armhävningar. Ett riktigt roligt och annorlunda träningspass. Under träningen var även SvD Junior på plats och intervjuade gruppen om konceptet Run all around.

 

 

Därefter begav vi oss västerut till Alingsås och Alingsås Junior Runners. Även denna grupp består av barn i blandade åldrar. Gruppen har kört konceptet i ur skur sedan hösten 2020. Här fick vi hänga med på ytterligare ett kreativt pass fast i parkmiljö. Det var intervaller blandat med balans och styrka då vi hoppade över bänkar och stockar och körde styrka på gräset. Fantastiskt kul och inspirerande.

Lerum Friidrotts Löparkvällar – Run All Around

På vägen till Alingsås ligger Lerum. Här möttes vi upp av stort löparsuget gäng från Lerum Friidrott. Efter uppehåll på grund av Corona var det dags för uppstart igen och vilken uppslutning det blev. Det märks att suget efter att  springa tillsammans är stort. Den här kvällen fick vi känna på riktiga härliga 30-60-90-intervaller på asfalt längs med vackra sjön Aspen.