Varför springer du, Carolina?

Foto: Deca Text & Bild

Foto: Deca Text & Bild

Namn: Carolina Johnson
Förening: Linköpings GIF
När springer du helst? Mitt på dagen
Var springer du helst? Det beror på vilket typ av pass det är. Kvalitetspassen tycker jag om att blanda off och on-track och distanspassen på nåt fint ställe som vid havet eller bland husen i Beverly Hills där jag nu bor nära. Och så det ska vara varmt!
Hur springer du helst? Tillsammans med andra
Favoritdistans och personligt rekord: 5 000 meter –  16:38.96 (säsongens och karriärens första lopp) och 3 000 meter hinder 10:13.28
Meriter: 15 SM-medaljer (senior-SM, junior-SM, ungdoms-SM och stafett-SM). Deltagare på junior-VM 3 000 meter hinder 2014. Junior-EM-silver 3 000 meter hinder 2015. Har sprungit Finnkampen, flera juniorlandskamper och har den tredje snabbaste juniortiden någonsin på 3 000 meter hinder. Sjua på terräng-EM 2015


Hur skulle du beskriva dig själv?

– Fyllde 20 år i april. Hade fysträningarna som favoritpass när jag spelade fotboll, tennis, handboll, gymnastik och red innan jag började med friidrott i början av gymnasiet.

Varför springer du?

– Jag älskar utmaningar och när jag springer får jag verkligen pusha mig själv till max. Jag är den enda som påverkar mitt resultat!

Vad är det bästa med att springa?

–  Tävlingarna! Då får man se världen och möta många inspirerande och härliga personer! Dessutom älskar jag mixen mellan den psykiska och fysiska utmaningen som gör att det alltid finns saker att förbättra! Därför finns det egentligen inga gränser, och så går träningen att variera så mycket!

Vilket är ditt bästa löptips?

– Sätt tydliga mål! Att jobba med både kort- och långsiktiga målsättningar underlättar såväl planeringen av träningen som motivationen. Löpning är ju väldigt mätbart så målen kan till exempel handla om tider och distanser, men också om känsla!

Beskriv ditt bästa träningspass

– Jag gillar som sagt att ge allt, så något riktigt tufft pass! Dock är det en slags hatkärlek då jag under passet mår rätt dåligt samtidigt som jag vet att det gör mig bättre och förbereder mig för bra resultat när jag väl står på startlinjen och tävlar. Det kan till exempel vara att först springa längre intervaller off-track för att sedan avsluta med tuffa lopp på banan, med kort vila. Gärna med hinder!