Atea Winners: ”Var helt kräkfärdig i början”

Atea Winners ska hjälpa Felicia tillbaka till träningen efter att hon fått diabetes

Felicia Nordahl tränade regelbundet 3-4 gånger i veckan för tre år sedan. Men efter att ha drabbats av diabetes typ 1 har hon inte lyckats hitta tillbaka till träningen igen. Då bestämde hon sig för att nominera sig själv till Atea Winners – och blev utvald.
–Det här känns som ett jättebra steg att börja med. I löpningen behöver man inte så mycket mer än ett par löparskor, säger Felicia.
Hon kopplades ihop med personlige tränaren Håkan Carlberg som är en erfaren MAI-löpare.
– Vi började med intervaller. Jag var helt kräkfärdig, berättar Felicia och skrattar.
– Sen gick vi igenom förväntningar och förutsättningar. Jag fick berätta om hur jag ville lägga upp det. Han kom med input och gav mig nya infallsvinklar om hur jag ska jobba annorlunda med flås och löpsteg. Sen har vi setts med två-tre veckors mellanrum. Nästa gång vi ska träffas är 7 juni, säger Felicia och tillägger att det är sista träffen innan STHLM10 14 juni som är det slutliga målet för Atea Winners. Men för henne är det bara början.
– Jag är väldigt taggad och väldigt nervös. Jag är inte van vid att springa lopp. Det här är ett av mina första större lopp. Men så länge jag tar mig runt på en hyfsad tid är jag nöjd. STHLM10 blir ett delmål för mig. Jag tänker långsiktigt. Jag vill att löpning och träning ska bli en del av vardagen. Så kan jag komma tillbaka nästa år, säger hon.
Felicia berättar att hon märkt jätteskillnad i sin träning, och betonar vikten av att röra på sig.
– Du känner det i kroppen när du kommer hem. Jag jobbar med ett stillasittande yrke, inom IT-branschen. Då måste man ha träningen i vardagen för att inte sitta med gamnacke om 30 år. Det är oerhört viktigt för mig.
– I början tänkte jag hela tiden ”när ska det börja bli lättare”. Men sen helt plötsligt hade jag dragit ner 1.5 minut per km i tempo. Jag har testat att springa en mil under våren, vilket jag bara gjort en gång tidigare i mitt liv, och det gick jättebra. Jag är jättenöjd, säger Felicia.

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper