Atea Winners: ”Löpningen är så lättillgänglig och smidig”

Marie Richter har satt upp ett guldmål och ett silvermål på STHLM10.

Marie Richter är en av sju Atea Winners 2018. Hon har tidigare varit en bekvämlighetslöpare som springer 5-6 km, men beslutade sig i år för att ta löpningen ett steg vidare.

– Man fick chansen att nominera sig själv och jag tänkte att jag vill ta min löpning till nästa steg. Jag behöver utmana mig själv för att trimma på gränserna.  Det här såg jag som en chans till det. Jag gillar att träna och pressa mig själv men löpningen har inte varit min grej tidigare, säger Marie.

Sedan i början av april har Marie fått hjälp av en personlig tränare – Tony Hatefnejad.

– Det har gått jättebra. Jag har träffat honom själv tre gånger. Vi har kört intervallträning och han har visat hur jag ska lägga upp träningen. Tony har en löpargrupp som heter Team Runners High som jag har tränat med 1-2 gånger i veckan. Flera av dem håller en väldigt hög nivå och vissa av dem är mer som jag. Där har jag fått chansen att utmanas och inspireras, säger hon.

”Känns som att jag kommit ett steg framåt i löpningen”

– Det här har varit jätteroligt, även om det har varit jobbigt också. Det känns som att jag har kommit ett steg framåt i löpningen, absolut. Jag har lyckats springa över 15 km den här våren. Innan hade jag inte sprungit en mil ens. Nu kan jag springa en mil utan att tycka det är jobbigt. Den stora utmaningen blir att göra det i ett bra tempo. Jag har som guldmål att klara STHLM10 på 50 minuter. Silvermålet är 55 minuter, förklarar hon.

Marie berättar att hon har haft lite problem med höften senaste veckorna, en liten överbelastning. Men nu har smärtan försvunnit.

– Tony säger att jag är bra tränad och att jag borde klara mitt guldmål, säger hon.

När det gäller det långsiktiga perspektivet öppnar Marie upp för att fortsätta på den inslagna vägen.

– Så länge jag klarar mig från skador vill jag gå med i en av löpargrupperna och fortsätta. Löpningen är så lättillgänglig och smidig.

Gå in på STHLM10.se för att anmäla dig till loppet som går 14 juni.

Kostråd

Bra mat för löpare

Läs mer
Sverige på fötter

Sugen på att börja springa?

Läs mer
Tävla och träna

Lopp och träningsgrupper

Läs artiklar om lopp och löpargrupper