Det är så roligt att springa i skogen!

Lika säkert som att Kalle visas på Julafton, kan man lita på att trailspåret i Råda fylls med glada löpare kl 9:00 varje lördagsmorgon (vinter, sommar, höst och VÅR!!!)! Med skogen läskigt tätt inpå samt rötter och stenar som gör att man aldrig kan slappna av, denna fartupplevelse och kontakt till naturen är vi många som älskar. En solig dag är vi upp mot 50 löpare som ger oss ut på en morgonrunda i spåret, med avstickare kan sträckan bli allt mellan 4 – 12 km. Efteråt firas helgen in med bastubad vid klubblokalen.

Att det erbjuds tre olika fasta löpträningstillfällen med Lidköpings VSK, ger alla chansen att testa olika former av löpning. Detta för att förstå vikten av variationen både fysiskt gällande styrkan som byggs upp, men också hur man kan finna och behålla glädjen i löpningen. Även en inbiten löpare kan tappa både motivationen och helhetsbilden för att förebygga skador i kroppen. Traillöpning är fantastisk styrketräning för löpmuskulaturen, framför allt fotleder, och ett bra komplement till distanslöpningen på asfalt.

Men viktigast av allt, är att det är så roligt att springa i skogen!

Som vi varit inne på tidigare drivs vår förening av löparentusiaster och i bastun föds alla möjliga tokiga idéer….hos oss finns INGA dåliga. Här följer några…

Den 1 maj anordnar vi LVSK Sprinten som är en bana på 1000m och en stigning på 40 m!

Likt skidåkarnas sprint delas tävlingen upp i olika heat. Segraren i varje heat går vidare till nästa omgång till bara finalen återstår.

Det är en extremt rolig utmaning och ett sätt att utmana kollegor eller kompisgänget! Dom flesta orkar ju springa 1000m. Varför inte passa på att åka och hälsa på oss och samtidigt visa för din syster/bror efter påskmiddagen att du faktiskt är mer uthållig i backen än hen?

Ngt suddig bild efter mil nr 5 klockan mitt i natten…

                                                                                  Ultraintervaller. Ett modigt gäng som bestämde sig för att under 24 h springa en mil var 3:e timma. Skulle du hakat på?????? Övernattning på madrass i klubblokalen de få timmarna som gick att vila på..

Ett välförtjänt glas bubbel efter genomfört 24 h ultraintervaller…

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommarhalvåret avslutar vi med att ta oss mellan Sälen och Mora. OJ!! Vill man stärka föreningsandan finns det ett givet recept. VASASTAFETTEN!

År 2018 ställe vi upp med:

2 st lag i Mix klass
1 damlag
2 kvartettlag
2st 45 km ultra
5st 90 km ultra